Akihito Shimogata

Beweging zit overduidelijk in Akihito’s genen, hij begon met ballet op 3-jarige leeftijd!
Aki trainde 14 jaar aan de Hakucho Ballet Academie in Nagano City en omschrijft zijn leraar als zeer streng.
Toen een vriend van hem aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen studeerde, stelde hij Aki voor om ook naar Antwerpen te komen. Een ontmoeting met Alain Honorez veranderde de loop van de gebeurtenissen en Akihito sloot zich aan bij JBA nadat Alain zag dat de jongeman het vereiste hoge opleidingsniveau had. Corona zorgde voor een gedwongen pauze en dit betekende voor Aki een terugkeer naar Japan. Hij kreeg echter een beurs en dit stelt hem in staat het JBA-programma af te ronden.

Akihito: “In Japan is er weinig gelegenheid om modern of hedendaags ballet te dansen. Bij JBA krijg ik de kans om les te volgen van en te werken met verschillende docenten en choreografen. Daardoor verbetert mijn inzicht en begrip hoe dans en beweging te gebruiken om emotie over te brengen. Ook heb ik beseft dat ik als danser een grote dosis intelligentie moet hebben als ik wil uitblinken.”

Akihito is een grote fan van het werk van David Dawson en in het bijzonder van Metamorphosis, Dawson’s creatie voor JBA. Ooit zou hij graag de rol van Carabosse dansen in The Sleeping Beauty. Hij wil een expressieve klassieke danser zijn en hoopt een gezelschap te vinden dat hem die ruimte wil geven.

©Nicha Rodboon

©Filip van Roe / Nicha Rodboon / Alain Honorez