Barbara Scott

Toen zij als 5-jarig meisje haar moeder vergezelde naar een uitvoering van het Zwanenmeer werd Barbara instant verliefd op ballet en was zij vastbesloten om van dansen haar beroep te maken! Na een eerste ervaring in een privé school volgde zij de intensieve 6-jarige opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Zij was er van overtuigd dat het  vervolmakingsprogramma bij Junior Ballet Antwerp haar perfect zou voorbereiden voor een professionele dansloopbaan. 

Barbara: “Wat me bij JBA onmiddellijk aansprak is de manier waarop elke danser als individu wordt behandeld en begeleid. Zowel de directie als de danscoaches zien het als hun opdracht om het beste van de jonge dansers naar boven te halen door hen oa te laten proeven van een brede diversiteit aan stijlen.” 

Naast dansen verslindt Barbara boeken en het ballet dat haar voorkeur geniet is gebaseerd op het boek La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas, in balletvorm gegoten door John Neumeier, (Hamburg Ballet) en op muziek gezet van één van haar favoriete componisten, Fréderic Chopin. Barbara heeft Duitse/Poolse genen en het is haar droom om op een dag bij het Nationaal Ballet van Polen te dansen.

©Nicha Rodboon

©Alain Honorez