Daimu Nakayama

Daimu komt uit Japan uit het kleine stadje Kusatsu in de prachtige omgeving van de Shiga prefacture. Harumi Shimoda, Directeur van haar eigen uitstekende balletschool, was zelf een professionele danseres en volgens Daimu een perfectionist in elk detail. Zijn moeder werkte daar als administratieve kracht en omwille van de omgeving moet hij gedanst hebben vanaf het moment dat zijn moeder zwanger was van hem!
Daimu begon op 3-jarige leeftijd met pre-ballet en bleef op de Shimoda School tot hij 16 was.
De vonk om van ballet zijn carrière te maken kwam er toen hij Ken Saruhashi (voormalig leerling van de Shimoda School en nu lid van het English National Ballet) in de klas zag.
Een keerpunt voor Daimu kwam er nadat Kimmy Lauwens (verbonden aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen), ter gelegenheid van een dans wedstrijd als jurylid in Japan fungeerde. Zij zag het talent van de jongeling en stelde hem voor om in Antwerpen te komen studeren. 

Daimu: “Klassiek ballet was en is mijn echte liefde maar mijn interesse voor een meer hedendaagse manier van dansen kwam er toen ik deelnam aan ‘BOLERO’ tijdens een Gala optreden van de Antwerpse school. Mede gechoreografeerd door Eva Moreno, was zij het die bij mij het gevoel voor expressieve hedendaagse beweging aanwakkerde en dit is nog versterkt sinds ik het opleidingsprogramma van Junior Ballet Antwerpen volg.”

Met zijn slanke en gespierde lichaamsbouw is Daimu een en al trekkracht wanneer hij danst, of hij nu klassieke rollen of moderne choreografieën uitvoert.
Een ballet dat in zijn geheugen gegrift staat, is de Petipa-klassieker LE CORSAIRE, gedanst door het English National Ballet tijdens hun tournee door Japan. Daimu’s droom is om bij een gelijkaardig gerenommeerd groot gezelschap aan de slag te kunnen, maar voorlopig staat hij met zijn (dansende) voeten op de grond en houdt hij alle opties open.

©Nicha Rodboon

©Filip van Roe / Nicha Rodboon / Alain Honorez