Josephine Bøttger

Deens van oorsprong begon deze jonge dame als enig meisje van 6 kinderen op 5-jarige leeftijd met danslessen op aansporing van haar moeder die voor haar dochter een “vrouwelijke hobby” ambieerde. Dus ballet werd het! 
Josephine had talent en als tiener volbracht ze haar 3-jarige opleiding aan de Oslo National Academy of the Arts waar ze haar bachelordiploma behaalde in klassiek ballet. 
Het is Josephine’s droom om van haar passie voor dans haar beroep te maken, daarom deed ze auditie voor Junior Ballet Antwerp. 

Josephine: “Ik hoop dat de tijd die ik bij JBA doorbreng me zal helpen om ervaring op te doen, te groeien als mens en mezelf te ontwikkelen tot professionele danser. JBA biedt dansers in dit opzicht de kans om onder begeleiding van uitstekende dansleraren en choreografen op te treden en ervaring op te doen wat voor jonge pre-professionelen zoals ikzelf van onschatbare waarde is in aanloop naar een danscarrière.”

Josephine’s favoriete ballet is Napoli, het 18e-eeuwse werk van één van de meest invloedrijke balletchoreografen, de in Denemarken geboren en in Frankrijk opgeleide August Bournonville… een juweeltje in zijn soort. De personages zijn ontleend aan het echte leven, de choreografie is sprankelend en de kleurrijke kostuums passen perfect bij de stijl.

©Nicha Rodboon

© Filip van Roe / Alain Honorez