Laura Flügel

In Brazilië geboren begon Laura op 11-jarige leeftijd te dansen. Om dat ballet haar beweging en fysieke uitdaging gaf werd dit snel een favoriete activiteit. Een gedegen balletopleiding kreeg ze in Zürich waarna ze auditioneerde bij Junior Ballet Antwerp omdat er volgens haar maar weinig plaatsen zijn die een dergelijke rijke en gevarieerde training aanbieden. 

Laura: “De contacten met boeiende coaches, docenten en choreografen die ik het afgelopen jaar bij JBA heb leren kennen helpen me om op een andere manier te dansen en uiteindelijk een meer allround danseres te worden. Op jonge leeftijd waren de mooie Russische dansers van het Bolshoi- en het Mariinsky Theater mijn inspiratie en rolmodellen. Pas later bekeek ik ook video’s van vernieuwende choreografieën zoals oa van William Forsythe en David Dawson en begreep ik hoe gevarieerd ballet kan zijn.”

Vorig seizoen heeft Laura genoten van David Dawson’s prachtige creatie,  Metamorphosis evenals van het ballet Claroscuro van JBA’s huischoreograaf, Altea Nuñez.
Laura kijkt hoopvol naar de toekomst: misschien is er voor haar wel een plaatsje bij het Semperoper Ballet van Dresden of het Hamburg Ballet, 2 dansgezelschappen met een repertoire dat haar boeit.

©Nicha Rodboon

©Filip van Roe / Nicha Rodboon / Alain Honorez