Lucas Bierlair

Lucas komt uit Wallonië. Na 6 jaar dansopleiding aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen, waar hij oa les kreeg van Alain Honorez en Altea Nuñez, vond hij zich met 17 lentes op de teller nog te jong om een professionele carrière aan te vatten en was voor hem Junior Ballet Antwerp een logische stap.
Het afgelopen anderhalf jaar heeft hij hier heel wat nieuwe contacten gelegd en ervaring opgedaan: zijn twee favoriete werken waarin hij zelf gedanst heeft zijn Seasons 4.0 (de creatie van 4 verschillende choreografieën waaronder Summer van Altea Nuñez) en David Dawson ’s Metamorphosis.

Lucas: ”Initieel had ik mijn zinnen gezet op een puur klassieke carrière maar bij JBA kan ik mijn grenzen verleggen! Door het gevarieerde aanbod aan stijlen – klassiek, neo-klassiek, modern.. kan ik mijn horizon verbreden en sta ik open om ook met andere vormen van theater te experimenteren.”

Tijdens de zomermaanden was Lucas te zien in de musical Elisabeth (Festival Bruxellons!) waarin hij ook zijn passie voor acteren en zingen de vrije loop kon laten.

©Nicha Rodboon

©Filip van Roe / Alain Honorez