Mafalda Preto

Van kleins af luisterde de Portugese Mafalda graag naar muziek en dit wakkerde haar zin in dansen aan. Vanaf haar 5e levensjaar volgde ze danslessen en toen ze 9 jaar oud werd ging ze naar het Nationaal Conservatorium voor Dans in Lissabon waar ze op haar 17e afstudeerde.
Het veelzijdige programma van Junior Ballet Antwerpen trok Mafalda’s aandacht evenals het hoge dansniveau. 

Mafalda: “Het 2-jarige JBA programma helpt me te groeien als danseres maar ook als persoon. De warme familiale sfeer bevalt me en ik ben er van overtuigd dat deze plek in Antwerpen altijd deel zal uitmaken van mijn mooiste herinneringen.”

Op termijn is deze jonge vrouw op zoek naar een gezelschap met een gevarieerd repertoire, zowel klassiek als hedendaags, waar ze haar potentieel ten volle kan ontplooien in samenwerking met een toegewijd en gepassioneerd team.Mafalda’s favoriete choreografieën zijn ‘Body and Soul‘ en ‘The Season’ s Canon‘, beide van Crystal Pite, één van de belangrijkste choreografen van dit moment. De creativiteit en wijze waarop Pite grote groepen dansers gebruikt om emoties uit te drukken, raakt Mafalda!

©Nicha Rodboon

©Alain Honorez