Maria Girardin

Maria is Italiaanse in hart en nieren. Geïnspireerd door een dansrecital op een plaatselijke balletschool deed Maria al vroeg beslissen om van dansen haar beroep te maken.
Haar eerste dansopleiding genoot ze aan de Academia Ucraini di Balletto in Milaan, waarna ze 2 jaar ging studeren aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.
Junior Ballet Antwerp was de volgende stap en daar is ondertussen haar tweede jaar gestart.

Maria: “Dit een geweldige periode in mijn leven: ik kan samenwerken met zoveel verschillende choreografen, nieuwe stijlen aanleren en ondertussen leven en werk delen met fijne collega’s… JBA is werkelijk een tweede familie voor mij!”

Net als alle jonge dansers heeft ook Maria dromen: wanneer het moment aangebroken zal zijn om afscheid te nemen hoopt zij klaar te zijn voor een professionele carrière en liefst bij Het Nationale Ballet in Amsterdam of het American Ballet Theater. Haar favoriete choreografen zijn David Dawson, Crystal Pite en William Forsythe. Vorig seizoen danste Maria in David Dawson’s ballet Metamorphosis, wat ze omschrijft als “een emotionele rollercoaster”! Ook het universele verhaal en de techniciteit van Romeo & Julia spreken haar helemaal aan.

©Nicha Rodboon

©Nicha Rodboon / Alain Honorez