Natsuki Nishiyama

Natsuki’s broze uiterlijk staat in schril contrast met haar staalharde ledematen en karaktersterkte. Door tekenfilms zoals oa Red Shoes was Natsuki van kinds af aan geboeid door ballet. Omdat deze kunstvorm in Japan niet zeer hoog aangeschreven staat als carrière-optie gingen haar ouders niet meteen in op haar smeekbeden om ballet te volgen. Dankzij haar volharding mocht ze na verloop van tijd recreatieve danslessen volgen. Een stel dat in Hamburg had gestudeerd en een balletschool leidde in Okayama merkten haar aanleg op en trainden haar vanaf haar dertiende. Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Staatsballet Academie van München, waar ze zowel klassieke als moderne dans studeerde.

Natsuki: “In München kwam de naam JBA regelmatig positief ter sprake. Ik nam deel aan een zoom-auditie en werd aangenomen. Bij Junior Ballet Antwerpen kan ik zowel mijn klassieke als mijn hedendaagse techniek versterken en ik hoop me snel aan te kunnen sluiten bij een klassiek georiënteerd gezelschap. Het Londense Royal Ballet is een droom! 

Ook het Swedish Royal Ballet en verscheidene gerenommeerd Duitse gezelschappen staan op haar verlanglijstje. Romeo en Julia is haar favoriete ballet: zowel het universele verhaal als de muziek en de emoties spreken haar aan. Natsuki’s mooie danskwaliteit en sterke techniek zullen zeker de aandacht trekken en haar helpen haar dromen waar te maken.

©Nicha Rodboon

©Filip van Roe / Nicha Rodboon / Alain Honorez