Loader Image

Since the launch of Junior Ballet Antwerp on 2 September 2019, their company headquarters including the dance studio have been situated on the topmost floor of the Stadsfeestzaal in the heart of Antwerp.
Here a large empty space had been to let; in no time this was transformed into a workable dance studio, suitable for daily training and rehearsals.
Our special thanks go to Harlequin Floors, specialists in dance flooring.

Stadsfeestzaal 2nd floor, Meir 78, 2000 Antwerp

SFZ_NEW_2019_HR

Hans D’hondt, General Manager Shopping Stadsfeestzaal Antwerpen over de thuishaven van JBA:

De Stadsfeestzaal is een neo-classicistisch gebouw uit 1908 en was voor menig Antwerpenaar een echte ontmoetingsplaats waar kunsttentoonstellingen, de boekenbeurs en het jaarlijks autosalon doorheen de jaren werden georganiseerd. In 1983 werd het gebouw geklasseerd waarna het gebouw een bewogen geschiedenis kende. Op 27 december 2000 vernielde een hevige brand bijna het ganse gebouw waarna de stad Antwerpen een overeenkomst afsloot met de Nederlandse ontwikkelaar Multi Development om de gebouwen nieuw leven in te blazen en dit in het kader van een revitalisatie van het Antwerps winkelgebeuren. Het shoppingcenter verwelkomt ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar en bestaat uit 40 shops, waaronder flagshipstores zoals Urban Outfitters, Snipes en Weekday. Hans: “De dag van vandaag bekijken wij een hedendaags en toekomstgericht shoppingcenter meer dan enkel als de optelsom van een aantal winkels, het community gevoel van de mall bezoeker is van erg groot belang en het is in dit kader dat wij als landlord een mix van winkelconcepten, foodconcepten alsook kunst en cultuur meerwaarde kunnen laten betekenen voor de bezoeker en dagelijkse shoppers. We zijn erg blij met de integratie van een top-class als JBA, het mogen hosten van een pre-professioneel gezelschap van wereld niveau biedt ook voor ons als shoppingmall extra opportuniteiten. We denken bv aan optredens, die we samen organiseren in de shopping zelf. Deze geven de bezoeker de kans om eens achter de schermen te kijken van een prachtig nieuw initiatief. Daarbovenop maakt kunst mensen blij en biedt het positieve vibes in het alledaagse leven, het biedt een waardevolle extra dimensie aan het kleurloze van elke dag.

EN
NL EN