Loader Image

Acacia Schachte

Acacia Schachte
©Filip Van Roe

Opgegroeid in Vancouver, Canada begon Acacia Schachte al op jonge leeftijd te dansen. Zij kreeg haar eerste opleiding aan Arts Umbrella in Vancouver onder de leiding van Artemis Gordon.

In 1999 begon zij haar professionele carrière bij het Ballet British Columbia waar zij gedurende 7 seizoenen in verschillende producties danste zoals o.a. werken van Jiří Kylián, William Forsythe, Twyla Tharp, John Alleyne en James Kudelka. In 2006 verhuisde Acacia naar New York waar ze ging dansen bij het Cedar Lake Contemporary Ballet. De volgende 8 seizoenen toerde zij met de compagnie de wereld rond en had zij de gelegenheid te creëren en te werken met choreografen zoals Crystal Pite, Ohad Naharin, Hofesh Shechter, Jacopo Godani, en Sidi Larbi Cherkaoui.

In 2010 fungeerde zij als dans stand-in voor Emily Blunt in de film The Adjustment Bureau. In 2015 kreeg zij het aanbod om choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui te assisteren in zijn creatie van The Firebird voor het Stuttgart Ballet en sindsdien ensceneert zij ook zijn werken voor andere Europese dansgezelschappen. Ondertussen danste zij in Cherkaoui’s creatie van Les Indes Galantes en Alceste voor de Bayerische Staatsoper in Munich.
In 2016 trad Acacia toe tot het Ballet van Vlaanderen waar zij schitterde in werken van Sidi Larbi Cherkaoui, Crystal Pite, William Forsythe, Merce Cunningham, Akram Khan, Ohad Naharin, Pina Bausch en Martha Graham. Zij gaf ook workshops voor jonge artiesten in Korea, VS, Canada en in Europa.
Recent kreeg zij interesse om choreografie te verkennen wat haar nieuwsgierigheid en passie voor deze kunstvorm alleen maar meer aanwakkerde.

NL