Loader Image

Claudia Philps

Claudia Philps
©Dominik Mentzos

Claudia Phlips werd geboren te Ukkel, België en genoot haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Afgestudeerd in 2006, nam ze deel aan een eerste project voor jonge dansers bij het Europa Dance te Cannes. Aansluitend vervoegde ze zich bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als lid van het corps de ballet. Enkele jaren later werd ze half-soliste en danste ze verscheidene choreografieën van o.a. William Forsythe, Jorma Elo, Nicolo Fonte, Edward Clug en Jìri Kylian.

Op uitnodiging van directeur/ choreograaf Jacopo Godani werd Claudia in 2015 aangeworven in de Dresden Frankfurt Dance Company, waarvan Godani de artistieke leiding heeft. Het is daar dat ze zich artistiek volledig heeft kunnen ontplooien in diverse van zijn werken, terwijl ze Jacopo’s unieke bewegingsstijl eigen kon maken. Tijdens de 3 daaropvolgende jaren danste ze als soliste in theaters in Frankfurt, Dresden, Moskou, Madrid, Rome, Belgrado, Tel Aviv, Montpellier,…

In 2018 liet ze het professioneel dansen achter zich om zich te focussen op andere van haar talenten. Zo creëerde Claudia al meerdere choreografieën voor professionele voorstellingen en scholen.

Daarnaast geeft Claudia gepassioneerd haar jarenlange ervaring door aan jong opkomend danstalent in de vorm van workshops met specialisatie ‘Jacopo Godani stijl’.

NL