Loader Image

Eva Dewaele

Eva Dewaele
©Jos Schmid

Afkomstig uit België, kreeg Eva Dewaele haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en werd ze lid van het Hessisches Staatstheater Wiesbaden, het Luzern Theater, de Göteborg Opera, de Opéra de Lyon, het Cullberg Ballet en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Zij danste als Soliste in verscheidene creaties alsook in wereldpremières van bekende choreografen.

In 2006 leerde ze Christian Spuck kennen toen ze in zijn creatie The Return of Ulysses danste. Dat betekende voor haar een keerpunt in haar carrière toen ze in 2012 lid werd van het Zürich Ballett onder de leiding van Christian Spuck en in meerdere van zijn choreografieën danste.

In 2014 werd zij balletmeester in het Zürich Ballett en als choreograaf creëerde zij diverse werken die deel uitmaakten van de series ‘Jonge Choreografen’. Haar choreografie “Passing by” creëerde zij voor het Junior Ballett Zürich evenals het werk “Mit Blick auf” ter gelegenheid van de Hodler-Retrospektive van de Beyeler Stichting.

Eva Dewaele trad ook op in diverse speelfilms, zoals Marmorera, Atrophy Bank en solo final. Zij ensceneerde Christian Spuck’s productie Anna Karenina voor het Stanislavski Theatre in Moscou, het Korean National Ballet, het Bavarian State Ballet en het Norwegian National Ballet.

NL