Loader Image

Geneviève Van Quaquebeke

Geneviève Van Quaquebeke
©Alain Honorez

Geneviève Van Quaquebeke genoot haar dansopleiding in de Koninklijke Balletschool Antwerpen tussen 1990 en 1996. In dat laatste jaar won ze de ‘Prix Professionnel’ in Lausanne én vervoegde zij het corps de ballet van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen onder de toenmalige leiding van Robert Denvers.  Zij danste in choreo’s van Danny Rosseel en in menig andere klassieke balletten en schopte het al vlug tot soliste.

In 2000 vervoegde zij het vermaarde Les Ballets de Monte Carlo onder de leiding van Jean-Christophe Maillot. Daar danste zij belangrijke rollen in Romeo and Juliet, Cinderella, Vers un Paysage (Jean-Christophe Maillot), Bella Figura (Jiri Kylian), The Second Detail en Enemy in the Figure (William Forsythe). In deze periode werd zij ook finaliste in de Hannover Choreographic Competition (2003).

Teruggekeerd naar het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in België onder het leiderschap van  Kathryn Bennetts, werd Geneviève in 2009 aangesteld als principal. Daar danste zij the rol van Odette/Odille in Swan Lake en Lilac Fairy in The Sleeping Beauty, beide choreografieën van Marcia Haydée.

Hoofdrollen in Impressing the Czar, Artifact, New Sleep, Herman Schmerman, In the Middle Somewhat Elevated (choreografieën van William Forsythe), The Grey Area, A Sweet Spell of Oblivion, The Third Light (werken van David Dawson),  maakten eveneens een belangrijk deel uit van haar repertorium, evenals werken van George  Balanchine, Jacopo Godani, Ashley Page, en het ballet Infra van Wayne Mc Gregor.

Geneviève Van Quaquebeke zette een punt achter haar danscarrière in 2013 om zich volledig te focussen op het pedagogisch aspect van dans.

In 2014 studeerde zij af aan de Faculteit Dans van de Ap Hogeschool/Singel te Antwerpen en volgde Irma Swijnen op als Artistiek Directeur van de Dansstudio Arabesque in Antwerpen, waar ze ondertussen een gevestigde waarde is.

Ze geeft eveneens les aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en aan de Ap Hogeschool/Singel te Antwerpen voor de Bachelor cursus.

NL