Loader Image

Gideon Louw

Gideon Louw
 

Zuid Afrikaan van geboorte genoot Gideon Louw zijn balletopleiding in Engelse stijl aan de Pretoria School of Art, Ballet & Music.
Zijn professionele carrière begon in 1980  als lid van de  ‘Pact Ballet Company’ in Johannesburg, SA waar Gideon in contact kwam met de grote klassiekers zoals Sleeping Beauty, Giselle, La Fille mal Gardée, Coppélia enz. In 1983 verhuisde hij naar Europe en ging hij voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen dansen waar hij het tot half-solist bracht. Vanaf 1997 tot 2011 fungeerde Gideon als Balletmeester, onder leiding van achtereenvolgens Robert Denvers en Kathryn Bennetts. Gedurende zijn tijd bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen danste, coachte en leerde hij verschillende dansstijlen aan, variërend van de grote klassieke balletten tot werken van meer hedendaagse choreografen zoals William Forsythe, Mauricio Wainrot, David Dawson, Jiří Kylián en Marcia Haydée. Tegelijkertijd werkte hij ook af en toe als gast Balletmeester bij The Royal Winnipeg Ballet, het Tulsa Ballet, het Ankara State Ballet en het Santiago Ballet in Chili. In die hoedanigheid ensceneerde hij niet alleen de balletten van André Prokovsky en Mauricio Wainrot, maar gaf hij ook de dagelijkse les.
De afgelopen jaren nam Gideon een pauze van de danswereld en reisde hij de wereld rond als medewerker van KLM. Onlangs echter nam hij de draad weer op en geeft hij terug les als freelance docent.

NL