Loader Image

Jesse Callaert

Jesse Calleert
©Rahi Rezvani

Jesse Callaert (Gent, België) studeerde zes jaar aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen waar hij een ​​professionele balletopleiding kreeg evenals de basis voor moderne en hedendaagse dans.
In 2017 studeerde hij af en danste hij een tijd als gastdanser bij Ballett Zürich waarna hij toetrad tot het prestigieuze Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) waar hij 4 jaar danste. In juli 2021 vervoegde hij het Staatsballett Hannover onder de artistieke leiding van de wereldbefaamde choreograaf Marco Goecke.
Jesse heeft werken uitgevoerd van Jiří Kylián, Sol León & Paul Lightfoot, Marco Goecke, Sharon Eyal, Ohad Naharin, Alexander Ekman, Johan Inger, Edward Clug, Medhi Walerski, Dimo ​​Milev, Felix Landerer, Alexi Ratmansky, Ben Van Cauwenbergh en Yannick Boquin.
Jesse choreografeerde ook stukken voor de jaarlijkse editie van ‘Switch by NDT Dancers’ evenals voor de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Hij creëert tevens een breed scala aan muziekcomposities en neemt deel aan tal van film-, mode- of tv-projecten naast het hosten van zijn eigen podcast ‘Fase II Fase’.

NL