Loader Image

Matz Skoog

Matz Skoog
©Stephen A’Court

Geboren in Stockholm kreeg Matz Skoog zijn opleiding zowel in Zweden als in Rusland. Afgestudeerd aan de Royal Swedish Ballet School werkte hij initieel voor het Royal Swedish Ballet en werd daarna lid van het English National Ballet. Daar danste hij vele jaren als Principal, en genoot hij van gast-optredens.
Matz bouwde aan een indrukwekkende danscarrière op het hoogste niveau zowel in klassiek als in hedendaags ballet en werkte met choreografen en artiesten zoals Mark Morris, Mats Ek, Jiri Kylian, Sir Frederick Ashton en Rudolph Nureyev om er maar een paar te noemen. Hij was ook een gewaardeerd lid van het Nederlands Dans Theater en van de Rambert Dance Company in England. Van 1996 tot 2001 was Matz Artistiek Directeur van het Royal New Zealand Ballet en van 2001 tot 2005 nam hij het artistiek directeurschap op zich van het English National Ballet.
Sinds 2006 werkt hij als freelance gastleraar met diverse internationale danscompag-nieën en scholen en is hij artistieke raadgever/consultant en persoonlijke en beroepscoach.

Recente opdrachten: The Royal Ballet, Norwegian National Ballet, Birmingham Royal Ballet, New English Ballet Theatre, Rambert Dance Company & Studio Wayne McGregor. Matz was tevens docent klassieke dans op de film set van Cats. Matz Skoog is gecertifieerd Executive Coach and Mentor, geaccrediteerd/benoemd door The City and Guilds of London and The UK Institute of Leadership and Management. In deze hoedanigheid heeft hij een brede waaier van klanten, zowel in de uitvoerende kunsten als in de zakenwereld.

NL