Loader Image

Miek Bartelen

Na studies aan de Universiteit van Antwerpen als licentiate Politieke Wetenschappen en Sociologie besloot Miek om haar interesse voor dans en beweging verder te zetten. Ze was vele jaren lerares bij  dansstudio Arabesque , waar ze onder andere kinderdans en klassiek ballet gaf en de laatste jaren van haar carrière doceerde ze daar Pilates.

Haar opleiding tot Pilates instructor kreeg ze bij  Marjorie Oron  in de Pilates Studio in Den Haag en bij Romana Kryzanowska (zelf een leerling van Joseph Pilates). Miek was ook actief als Pilates Instructor in de Pilates Studio in Den Haag. Sinds 2014 heeft ze haar eigen Pilates studio in Antwerpen: Classic Pilates.

Daarnaast traint ze de leerlingen van de dansafdeling aan de Kunsthumaniora te Antwerpen en werkt ze occasioneel voor de choreografe Ann Van Den Broek (compagnie “ WArd/waRD ”).

Miek volgde Triadball Pilates en ging in de leer bij Michael Fritzke en Ton Voogt in Oslo en in 2006, 2007 & woonde ze de Body-Mind-Spirit Conference bij in Santa Clara California.
Workshops anatomie volgde ze bij Lori Coleman-Brown (Seattle) en Sabina Formicella (Italië) en verschillende gespecialiseerde workshops rond zwangerschapspilates volgde ze bij Chandler Moore Sanders en Lynne Robinson.
Pilates voor klanten met osteoporose en scoleose vereist een andere aanpak en die leerde ze bij Kathy Corey, Lynne Robinson.

Recent volgde ze nog een reeks lessen ‘Dynamic Alignment Through Imagery ‘ bij Eric Franklin (Zwitserland).

website

NL