Loader Image

Raphaël Coumes-Marquet

Raphaël Coumes-Marquet
@Ian Whalen
Geboren in Frankrijk en opgeleid aan de Paris Opera Ballet School, trad Raphaël Coumes-Marquet op als Solist bij het Monte-Carlo Ballet, het Vienna State Opera Ballet en Het Nationale Ballet, Nederland.
In 2006 werd hij lid van het SemperOper Ballett als Principal. Een indrukwekkende lijst van hoofdrollen danste hij in zowel grote klassiekers als neo-klassieke en hedendaagse choreografieën van oa Balanchine, Forsythe, Kylián en Ek. Hij was een muze voor choreograaf David Dawson die verschillende rollen voor hem creëerde zoals oa Albrecht in Dawson’s creatie van “Giselle”. Coumes-Marquet danste op diverse internationale gala’s en festivals als gastdanser, samen met het English National Ballet en het National Ballet of Croatia.
Als balletmeester bij het SemperOper Ballett was hij in 2015 verantwoordelijk voor het inoefenen van de werken van al de vermaarde choreografen op het repertoire van het gezelschap. Daarnaast choreografeerde en organiseerde hij als Project Leider & Coördinator optredens en workshops voor Semper Zwei. Tevens organiseerde hij het jaarlijkse Semperopernball in Dresden, het ZDF Silvester Concert en regisseerde en choreografeerde hij het gezamenlijke project “Alice”.
Momenteel doet hij de enscenering voor David Dawson’s werken en is hij ook een veelgevraagd gastleraar voor het Monte-Carlo Ballet en het SemperOper Ballett.
NL