Loader Image

Rebecca Gladstone

Rebecca Gladstone
©Ian Whalen

Geboren in Sydney, Australië kreeg Rebecca haar opleiding aan de Kim Walton School of Dance evenals in de Marie Walton-Mahon Dance Academy. Nadat ze meegedaan had aan de Adeline Genee Awards in Londen, werd haar een plaats aangeboden in de English National Ballet School. Gedurende haar opleiding daar trad ze reeds op in verschillende producties van het English National Ballet. Afgestudeerd, begon zij haar professionele carrière bij het Ballet van de Deutsche Oper Berlin onder de toenmalige directie van Peter Schaufuss, waar zij als soliste danste onder de leiding van achtereenvolgens Ray Barra, Richard Cragun en Sylviane Bayard.

In 2003 danste zij voor het Vienna Staatsoper Ballet onder de leiding van Renato Zanella en in 2006 kreeg ze een uitnodiging om het Dresden Semperoper Ballet te vervoegen onder het directeurschap van Aaron S. Watkin.

Gedurende haar danscarrière vertolkte zij zowel als principal en als soliste rollen in menige versies binnen het klassieke repertoire, evenals in vele andere producties en creaties van de hand van bekende choreografen, zowel klassiek als eigentijds. Zij werkte met o.a. Jiri Kylian, William Forsythe, Nacho Duato, John Neumeier, Heinz Spoerli, Sir Peter Wright, Angelin Preljocaj, Ronald Hynd, Youri Vamos, Glen Tetley, Marguerite Donion, Johan Inger, Mauro Bigonzetti, Jo Stromgren, Goyo Montero en David Dawson.

In 2010 werd zij Ballet Meester bij het Dresden Semperoper Ballet waar ze een breed gevarieerd repertoire afwerkte, terwijl ze ontelbare choreografen bijstond tijdens hun eigen creaties en bestaande werken.

Sinds 2016 studeert zij internationaal werken in van David Dawson, en staat ze in voor de enscenering van zijn balletten. Daarnaast staat ze hem bij tijdens zijn nieuwe creaties voor verschillende compagnieën wereldwijd zoals Het Nationaal Ballet, Dresden Semperoper Ballet, Pacific North-west Ballet, Royal Swedish ballet, Tulsa Ballet en het San Francisco Ballet.

Tevens wordt zij geregeld gevraagd door vele dansgezelschappen als Gastdocent en geeft ze zowel les én Dawson workshops tijdens de verschillende zomer stages.

NL