Loader Image

Wilfried Jacobs

©Mirka Kleemola

Wilfried Jacobs kreeg zijn dansopleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen.
In maart 1995 startte zijn carrière in Karlsruhe, Duitsland, waar hij danste bij The Ballet am Badishes Staatstheater onder de artistieke leiding van choreograaf Germinal Cassado.
Van 1998 tot 2007 werkte hij als freelance danser, choreograaf en docent in Japan. Samen met zijn vrouw doceerde hij ook aan de privé balletschool van zijn schoonmoeder.
Tijdens de USA IBC 2006 in Jackson, nodigde voormalig regisseur Dinna Bjørn hem uit om lid te worden van het Fins Nationaal Ballet wat hij deed in september 2007.
Van augustus 2013 tot september 2020 combineerde hij zijn taken als Principal danser met de coördinatie van de balletschool van het Finnish National Ballet & Opera, waar hij de dagelijkse lessen gaf aan het middenniveau en de beroepsafdeling.
Wilfried Jacobs werd “Ridder in de Orde van de Finse Leeuw” in december 2016. In het voorjaar van 2017 studeerde hij af aan het HAMK (Häme University of Applied Science) als Internationaal, professioneel docent.
Nadat hij in september 2020 met pensioen ging bij het FNB, is Wilfried verhuist naar België waar hij als artistiek adviseur en gastdocent werkt voor privé balletscholen evenals bij Opera Ballet Vlaanderen.
Sinds januari 2021 is hij gastprofessor Klassiek Ballet voor de bachelorstudenten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen/AP Artesis Hogeschool.

NL