Loader Image

JUNIOR BALLET ANTWERP is een pre-professioneel dansgezelschap ontstaan in nauwe samenwerking met de Koninklijke balletschool Antwerpen, en richt zich op jonge dansers van 17 tot 21 jaar die de klassieke ballettechniek op een hoogstaand niveau beheersen.

Het heeft als doel de technische vaardigheden van de studenten te versterken en hen gelijktijdig de kans te bieden om artistiek te ontplooien en podiumervaring op te doen.

Over een periode van twee jaar bieden wij u, de danskunstenaars van morgen, een unieke combinatie aan van training en toneelervaring, loopbaanbegeleiding en praktijkgerichte artistieke ontwikkeling. De klassieke ballettechniek vormt de basis van de workshops en choreografische projecten. Onder begeleiding van experts, zullen we u helpen de kloof te overbruggen tussen school en carrière, en uw eigen potentieel te maximaliseren.

Als danser van JBA zult u optreden en toeren met balletten speciaal voor u gecreëerd door zowel internationaal gerenommeerde als opkomende choreografen. U zult deelnemen aan klassieke, neo-klassieke en hedendaagse workshops, gegeven door uitstekende docenten en coaches. U wordt begeleid in auditieplanning en loopbaanontwikkeling.

Mogen wij u erop wijzen dat JBA, omwille van de combinatie compagnie en trainingsprogramma, een betalend programma is.

©Filip Van Roe

Alain Honorez
Artistiek Coördinator JBA

 

Alain Honorez werd geboren te Wilrijk, België, en trainde en studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Hij vervoegde het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in 1996 als lid van het balletkorps en werd in 2004 principal bij het gezelschap. Hij danste hoofdrollen in talrijke balletten uit het klassieke, neoklassieke en hedendaags repertoire. lees meer

©Dean Barucija

David Dawson
Artistiek Beschermheer JBA

 

David Dawson is een Britse choreograaf  en een van de toonaangevende dansmakers die vandaag op basis van klassiek ballet werken.

Zijn choreografische stijl transformeert klassiek ballet op nieuwe manieren, en zijn signature werken en kenmerkende stijl wordt door critici en publiek over heel de wereld geprezen.  lees meer

©Guy Kleinblatt

Nadia Deferm
Artistiek Directeur KBA

 

Nadia Deferm werd geboren te Hasselt, België, op 4 juni 1966. Ze studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen, waar zij afstudeerde in 1984.

Na het winnen van de Prix Professional tijdens de Prix de Lausanne en de Bronzen medaille tijdens de eerste Internationale New York Ballet-competitie in 1984, werd zij geëngageerd bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. lees meer