ALBA HELLIN

Geboren en getogen in Madrid, Spanje, begon blonde Alba op 3-jarige leeftijd met dansen! Op 12-jarige leeftijd was ze rijp om naar het Conservatorio Profesional de Danza Fortea (Madrid) te gaan, waar ze in juni 2024 afstudeerde. Via het Erasmus uitwisselingsprogramma voor studenten kreeg Alba de kans om tijdens haar laatste jaar enkele weken in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen door te brengen. Zo kreeg ze de kans om ook lessen bij Junior Ballet Antwerp te volgen en was ze meteen verkocht!

Alba: De docenten waren echt goed, ik vond de lessen geweldig en ik wilde gewoon meer! Ik ben echt heel blij dat ik toegelaten ben tot het 24/25-programma. Ik wil alles leren en samenwerken met al deze geweldige mensen en ik wil op alle vlakken verbeteren: mijn klassieke techniek, mijn kennis van het hedendaagse repertoire en mijn artisticiteit.”

De balletgezelschappen bovenaan haar lijstje zijn het Nationale Ballet, Bayerische Staatsballett en Semperoper Ballet en ze droomt er van daar ooit te mogen dansen. Ze is ook dol op Les Ballets de Monte Carlo met Jean-Christophe Maillot als één van haar favoriete choreografen, samen met William Forsythe, Goyo Montero en Sir Kenneth MacMillan. Ooit hoopt ze de rol van Julia te dansen in zijn versie van Romeo & Julia.

Deze jonge Spaanse staat met beide voeten op de grond. Naast het intense leven als danser, volgt ze sinds 2024 een online cursus fysica aan de UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). In haar vrije tijd bakt en kookt ze graag en geniet ze van de momenten die ze thuis kan doorbrengen met haar familie.