Dansers

Uit meer dan 400 aanvragen werden 15 beloftevolle juniors, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, geselecteerd. Onder hen ook enkelen die hun opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen volgden. 

Lauren Alving

Amerika

“De gevarieerde leerprocessen die JBA aanbiedt zijn van enorme waarde! Ik hoop te kunnen leren van mijn fouten en mezelf te ontwikkelen tot een waardevol kunstenaar met toegevoegde waarde voor een dansgezelschap. Ik ben overtuigd dat JBA me zal helpen om die vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de professionele danser van vandaag.”

Nanami Auwerkerken

België

“Ik voelde me op dat ogenblik nog te jong om een professionele carrière aan te vatten. Het 2-jarige programma dat JBA aanbood was een geschenk uit de hemel: de uitstekende docenten, choreografen en coaches begeleiden me om een betere danser te worden, terwijl de grote verscheidenheid aan repertoire essentieel is voor een danscarrière van vandaag.”

Lucas Bierlair

België

”Initieel had ik mijn zinnen gezet op een puur klassieke carrière maar bij JBA kan ik mijn grenzen verleggen! Door het gevarieerde aanbod aan stijlen - klassiek, neo-klassiek, modern.. kan ik mijn horizon verbreden en sta ik open om ook met andere vormen van theater te experimenteren.”

Josephine Bøttger

Denemarken

“Ik hoop dat de tijd die ik bij JBA doorbreng me zal helpen om ervaring op te doen, te groeien als mens en mezelf te ontwikkelen tot professionele danser. JBA biedt dansers in dit opzicht de kans om onder begeleiding van uitstekende dansleraren en choreografen op te treden en ervaring op te doen wat voor jonge pre-professionelen zoals ikzelf van onschatbare waarde is in aanloop naar een danscarrière.”

Soazig Drion

Frankrijk

"Als lid van Junior Ballet Antwerp hoop ik mijn klassieke techniek te verbeteren, mijn muzikaliteit te verdiepen en verder verschillende dansstijlen te verkennen.”

Laura Flügel

Brazilië

“De contacten met boeiende coaches, docenten en choreografen die ik het afgelopen jaar bij JBA heb leren kennen helpen me om op een andere manier te dansen en uiteindelijk een meer allround danseres te worden. Op jonge leeftijd waren de mooie Russische dansers van het Bolshoi- en het Mariinsky Theater mijn inspiratie en rolmodellen. Pas later bekeek ik ook video's van vernieuwende choreografieën zoals oa van William Forsythe en David Dawson en begreep ik hoe gevarieerd ballet kan zijn.”

Maria Girardin

Italië

“Dit een geweldige periode in mijn leven: ik kan samenwerken met zoveel verschillende choreografen, nieuwe stijlen aanleren en ondertussen leven en werk delen met fijne collega’s… JBA is werkelijk een tweede familie voor mij!”

Rinka Matsuura

Japan

”Ik ben overtuigd dat mijn ervaring met Junior Ballet Antwerp voorbestemd was. Dit werd me duidelijk bij het eerste treffen met Alain Honorez en Altea Nuñez tijdens mijn zoom auditie in Corona-tijd tijdens de welke Alain en Altea duidelijk mijn positieve energie en doorzettingsvermogen aanvoelden.”

Ella Matthews

Australië

“Omwille van het begrensd aantal dansers is er meer ruimte voor individuele feedback en verbetering. JBA is een ‘een warme, liefdevolle plek’ en dit is de sfeer die nodig is om het volledige potentieel te kunnen bereiken. Daarnaast is het gevarieerde trainings- en uitvoeringsprogramma een absolute meerwaarde evenals de topdocenten, choreografen en coaches die de dansers begeleiden en fine-tunen.”

Daimu Nakayama

Japan

“Klassiek ballet was en is mijn echte liefde maar mijn interesse voor een meer hedendaagse manier van dansen kwam er toen ik deelnam aan ‘BOLERO’ tijdens een Gala optreden van de Antwerpse school. Mede gechoreografeerd door Eva Moreno, was zij het die bij mij het gevoel voor expressieve hedendaagse beweging aanwakkerde en dit is nog versterkt sinds ik het opleidingsprogramma van Junior Ballet Antwerpen volg.”

Natsuki Nishiyama

Japan

“In München kwam de naam JBA regelmatig positief ter sprake. Ik nam deel aan een zoom-auditie en werd aangenomen. Bij Junior Ballet Antwerpen kan ik zowel mijn klassieke als mijn hedendaagse techniek versterken en ik hoop me snel aan te kunnen sluiten bij een klassiek georiënteerd gezelschap. Het Londense Royal Ballet is een droom!"

Mafaldo Preto

Portugal

“Het 2-jarige JBA programma helpt me te groeien als danseres maar ook als persoon. De warme familiale sfeer bevalt me en ik ben er van overtuigd dat deze plek in Antwerpen altijd deel zal uitmaken van mijn mooiste herinneringen.”

Barbara Scott

België

"Wat me bij JBA onmiddellijk aansprak is de manier waarop elke danser als individu wordt behandeld en begeleid. Zowel de directie als de danscoaches zien het als hun opdracht om het beste van de jonge dansers naar boven te halen door hen o.a. te laten proeven van een brede diversiteit aan stijlen."

Akihito Shimogata

Japan

“In Japan is er weinig gelegenheid om modern of hedendaags ballet te dansen. Bij JBA krijg ik de kans om les te volgen van en te werken met verschillende docenten en choreografen. Daardoor verbetert mijn inzicht en begrip hoe dans en beweging te gebruiken om emotie over te brengen. Ook heb ik beseft dat ik als danser een grote dosis intelligentie moet hebben als ik wil uitblinken.”

Tilly Wightman

Engeland

“Ik waardeer ten volle de frisse kijk van JBA en hun benadering en definitie van “een opleiding voor jonge dansers in aanloop naar een professionele carrière". Het aangeboden gevarieerde repertoire met een breed scala aan zowel klassieke als moderne stijlen, is het meest aangewezen als men de dansarena van vandaag bekijkt. Ik hoop dat de ‘JBA-ervaring’ me sterker en zelfzekerder maken en op weg zal zetten naar een professionele carrière.”