Dansers bij Junior Ballet Antwerp

SEIZOEN 2023-2024

Lauren Alving

Amerika

“De gevarieerde leerprocessen die JBA aanbiedt zijn van enorme waarde! Ik hoop te kunnen leren van mijn fouten en mezelf te ontwikkelen tot een waardevol kunstenaar met toegevoegde waarde voor een dansgezelschap. Ik ben overtuigd dat JBA me zal helpen om die vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de professionele danser van vandaag.”

Soazig Drion

Frankrijk

"Als lid van Junior Ballet Antwerp hoop ik mijn klassieke techniek te verbeteren, mijn muzikaliteit te verdiepen en verder verschillende dansstijlen te verkennen.”

Rinka Matsuura

Japan

”Ik ben overtuigd dat mijn ervaring met Junior Ballet Antwerp voorbestemd was. Dit werd me duidelijk bij het eerste treffen met Alain Honorez en Altea Nuñez tijdens mijn zoom auditie in Corona-tijd tijdens de welke Alain en Altea duidelijk mijn positieve energie en doorzettingsvermogen aanvoelden.”

Ella Matthews

Australië

“Omwille van het begrensd aantal dansers is er meer ruimte voor individuele feedback en verbetering. JBA is een ‘een warme, liefdevolle plek’ en dit is de sfeer die nodig is om het volledige potentieel te kunnen bereiken. Daarnaast is het gevarieerde trainings- en uitvoeringsprogramma een absolute meerwaarde evenals de topdocenten, choreografen en coaches die de dansers begeleiden en fine-tunen.”

Maja Grubić

Canada

“Tijdens een recente zomercursus in Praag hoorde ik over JBA en werd ik bewust van wat Europa kan bieden. Tegelijkertijd vind ik mezelf als afgestudeerde 17-jarige nog te jong om een fulltime carrière aan te vatten en besef ik dat vele dansgezelschappen vandaag terughoudend zijn om jonge dansers met weinig of geen ervaring te engageren. Wat JBA biedt - een sterk aanbod aan verschillende choreografische stijlen, optredens voor publiek, persoonlijke coaching in een kleine ondersteunende omgeving… is de ideale volgende stap om van mijn twee jaar in Antwerpen de geschikte overgangsperiode te maken tussen school en de start van mijn professionele carrière.”

Mackennzie Mount

Canada

“Via het balletnetwerk kwam JBA in het vizier en hoorde ik wat het te bieden had en hoe de afstuderende dansers hun plek vonden bij enkele zeer interessante en belangrijke gezelschappen. De mogelijkheid die daar geboden werd om met diverse choreografen te werken, nieuw repertoire aan te leren en begeleid te worden in een volledige ontplooiing als professioneel danser zette me aan om auditie te doen!”

Seohyun Mo

Zuid-Korea

“Het JBA-programma met het gevarieerde repertoire sloot hierbij volledig aan en was dus een logische keuze voor mij. Ik hoop hier meer over mezelf te leren, zowel mentaal als fysiek sterker te worden en te ontdekken wat ik wil dansen en wat ik echt leuk vind.”

James Cooper

Engeland

“Ik ken JBA dmv sociale media en een gemeenschappelijke vriend sprak er zeer lovend over. Ik deed auditie en de rest is geschiedenis. Wat me tijdens de auditie sterk opviel, was de persoonlijke feedback van zowel Alain als Altea: deze sterke focus op de opvolging en begeleiding van elke danser zag ik bevestigd vanaf dag 1!”

Sora Nishida

Japan

“Ik heb er ondertussen al een jaar bij KBA opzitten en onlangs deed ik auditie bij JBA omdat ik besefte dat twee jaar extra coaching, evenals optreden voor publiek, niet alleen mijn hedendaagse/moderne- maar ook mijn klassieke danstechniek een boost zou geven.”

Lizé Mentz

Zuid-Afrika

“Ik ben verliefd geworden op JBA nadat ik de Dance Europe documentaire zag over het tot stand komen van hun Cinderella productie. Ik was enorm geïnspireerd door de passie, de artisticiteit en het oog voor detail van JBA en het leek me de perfecte plek om professionele ervaring op te doen. Ik hoop dat ik zowel artistiek als technisch zal groeien bij JBA door de vele nieuwe, uiteenlopende choreografische stijlen die aangeboden worden. Bovendien is de geboden ondersteuning en coaching van grote waarde, evenals de begeleiding naar de juiste loopbaanrichting.”

Letizia Austoni

Italië

“Aanvankelijk trok het gevarieerde repertoire en de kans om met verschillende choreografen en coaches samen te werken mijn aandacht, maar in de korte tijd die ik in Antwerpen doorbracht waardeer ik ten volle de ‘gezonde’ werksfeer. Zonder druk en ‘veroordeling’ is het hier veilig om van je fouten te leren en te ‘mogen groeien’. Bovendien heb ik ondertussen kunnen zien hoe de JBA-docenten met de talenten (en fouten) van hun dansers omgaan en hou ik van de persoonlijke en professionele wijze waarop deze met ieder van hen willen en kunnen samenwerken. Het is mijn hoop en doel om tijdens deze tijd bij JBA een meer bewuste danser te worden met een doordachte manier van bewegen, mezelf snel nieuwe stijlen eigen te maken en spanningen los te laten zodat ik mijn plezier in dansen ten volle kan beleven."

Tilly Wightman

Engeland

“Ik waardeer ten volle de frisse kijk van JBA en hun benadering en definitie van “een opleiding voor jonge dansers in aanloop naar een professionele carrière". Het aangeboden gevarieerde repertoire met een breed scala aan zowel klassieke als moderne stijlen, is het meest aangewezen als men de dansarena van vandaag bekijkt. Ik hoop dat de ‘JBA-ervaring’ me sterker en zelfzekerder maken en op weg zal zetten naar een professionele carrière.”