PHOEBE WATSON

Phoebe is een echte globetrotter… In Canada geboren en als kind samen met haar familie verhuisd naar Nieuw-Zeeland begon ze al vroeg met dansen en op haar 16de verhuisde ze naar Australië om een ​​fulltime opleiding te starten aan de Tanya Pearson Academy. Daarna werd ze toegelaten tot het Royal Conservatoire of Scotland. Tijdens die twee jaar was ze gastdanser bij het Scottish Ballet, waar ze hun versie van Assepoester danste, ‘Cinders’ evenals ‘Swan Lake’ van David Dawson.

Phoebe: Ik heb Junior Ballet Antwerp altijd hoog ingeschat. Ik beschouw het als één van de leidende junior balletgezelschappen in Europa, omdat ik ervan overtuigd ben dat het een selectief en elitair platform is voor dansers net voor ze de professionele arena betreden. Het grote aantal optredens bij JBA is bovendien een blauwdruk van een professioneel gezelschap.”

Phoebe hoopt snel nieuwe choreografieën te leren, in groep te werken en haar artisticiteit en technische articulatie te verbeteren. Ook hàar favoriete choreografen zijn David Dawson en William Forsythe omdat ze beiden het klassieke ballet hebben vernieuwd. Mede doordat zij Dawson’s ‘Swan Lake’ heeft mogen dansen, waardeert ze des te meer de uitdagingen die hij stelt en de vreugde die ze ervaart bij het dansen van zijn werk. Ze hoopt ooit lid te worden van een klassiek/neo-klassiek gezelschap dat dit soort repertoire aanbiedt.

Phoebe’s andere hobby’s zijn gelinkt aan haar interesse voor dans: cross-training en voeding!