MAHO SHIRAGA

Maho groeide op in Okayama, Japan en deed ritmische gymnastiek als ze 5 jaar was. Pas later stapte ze over op ballet in de hoop dat dit haar prestaties als turnster zou verbeteren.

Dans inspireerde haar uiteindelijk meer en op haar 14de ging ze naar de Koike Ballet School in Hiroshima. Tijdens haar deelname aan de Prix de Lausanne in 2022 werd ze gescout door de Koninklijke Balletschool Antwerpen, waar ze datzelfde jaar nog bij aansloot en in 2024 afstudeerde.

Tijdens haar schooltijd in Antwerpen kreeg ze de kans om deel te nemen aan JBA’s sprookjes productie ‘Cinderella’ (2023). Zo ondervond ze daadwerkelijk zelf de voordelen van het JBA-programma.

Maho: “Iedereen bij Junior Ballet Antwerp leek te stralen, ik vond de instructies van de leraren heel nauwkeurig en nuttig en dus wilde ik graag aansluiten bij JBA. Nu ik hier ben wil ik niet alleen mijn klassieke techniek verbeteren, maar ook neo-klassiek ballet en hedendaagse dans leren, zodat ik me volledig kan voorbereiden op toekomstige audities.”

Maho droomt ervan zich aan te sluiten bij gezelschappen als English National Ballet of het National Ballet of Canada. ‘Sleeping Beauty’ met choreografie van Marius Petipa geniet haar voorkeur. De versie gedanst door May Nagahisa, een debuterende danseres bij het Mariinsky Theatre, Rusland heeft haar het meest aangegrepen.