BENEDETTA SICILIA

Op jonge leeftijd was ballet voor Benedetta dé ideale manier om zich te uiten. Net 4 begon ze met dans in een privé balletschool Proscaenium in haar geboortestad Gallarate in het noorden van Italië. Toen ze 12 werd bracht ze een jaar door in La Scala Ballet School in Milaan. ’Dankzij Covid‘ zoals ze het zelf formuleert, kreeg ze de kans om verder te studeren aan de European School of Ballet waar gedurende 4 jaar haar bewegingskwaliteit verbeterd werd en waar ze zichzelf – zowel fysiek als persoonlijk – beter leerde kennen.

Benedetta: Lid worden van Junior Ballet Antwerp zal mij de gelegenheid geven om open te bloeien als artiest. Het is een helende plek waar je zonder oordeel geholpen wordt om je te ontwikkelen als mens. Een andere reden waarom JBA me aantrok is het unieke repertoire wat een weerspiegeling is van dat wat ik wil uitvoeren/dansen. Het werk van David Dawson bijvoorbeeld met zijn unieke lijnen en expressie!”

Een streefdoel om in de nabije toekomst deel uit te maken van een welbepaald balletgezelschap heeft ze niet direct maar Benedetta hoopt wel een compagnie te kunnen vervoegen waar ze haar artisticiteit verder kan ontwikkelen. Buiten haar passie voor ballet, houdt ze zich vooral bezig met studeren en lezen en heeft ze een buitengewone interesse in poëzie, muziek en kunst.