LUDOVICO GALLO

Diverse nationaliteiten liggen aan de basis van wie Ludovico is: zijn moeder is van Zwitserse afkomst, zijn vader heeft Italiaans-Braziliaans bloed en hijzelf is als Italiaan geboren in Messina, Sicilië. Deze multiculturele achtergrond heeft zijn stempel gedrukt  op Ludovico’s artistiek en genetisch erfgoed. Amper 3 jaar oud, na het zien van een balletvoorstelling smeekte Ludovico zijn moeder om hem te laten dansen. En dat gebeurde gedurende 9 jaar in een lokale dansschool. Nadien kreeg hij een meer geavanceerde training in de dansschool A.S.D.C. Dietro le Quinte en had hij het geluk om les te volgen bij gastdocenten zoals Yannick Boquin, Isabelle Ciaravola en Monique Loudières. Tijdens een workshop in 2020 stelde Christiane Marchant hem voor zich aan te sluiten bij de European School of Ballet in Amsterdam. Zijn ervaring daar deed hem beseffen welke richting zijn toekomstige danscarrière zou uitgaan en er werd hem ook de kans geboden om ‘choreografie’ nader te verkennen, iets waar hij inmiddels door gepassioneerd is. 

Ludovico: Ik wou lid worden van JBA omdat ik enerzijds podiumervaring wil opdoen, essentieel voor een opkomende danser/artiest en anderzijds omdat het aangeboden repertoire aansluit bij het genre dat ik wil dansen.”

Hij is gefascineerd door twee belangrijke hedendaagse choreografen: William Forsythe en David Dawson. Hun verschillende stijlen, de intensiteit van hun werken en de vormen die ze creëren in balletten als ‘Pas/Parts’ (Forsythe) en ‘Anima/Animus’ (Dawson) boeien hem.

Verder is Ludovico is een veelzijdige jongeman: naast paardrijden en koken, wil hij zich graag verdiepen in alle kunstvormen. Deze interesse zal hem zeker goed van pas komen in zijn verdere carrière.