HALLE MCGREGOR

Halle werd geboren Newcastle, Australië waar ze ook opgroeide. Als enig meisje in een gezin met enkel jongens, was het haar moeder’s wens dat haar dochter een elegante hobby zou kiezen en dus volgde Halle reeds op 4-jarige leeftijd balletles. Wanneer bleek dat ze talent in huis had, was de volgende logische stap om op 15 jarige leeftijd les te volgen aan het National College of Dance. Toen ze in 2022 geaccepteerd werd als kandidaat voor de prestigieuze Prix de Lausanne werd ze daar opgemerkt en kreeg ze een beurs aangeboden door de English National Ballet School waar ze een jaar trainde voor ze JBA vervoegde.

Halle: Ik had mijn zinnen gezet op Junior Ballet Antwerp, omdat ik had gezien dat ze een goede reputatie hadden wat betreft het niveau van dansers die ze afleveren. JBA dansers worden aangemoedigd om uniek te zijn en hun sterke kanten’ verder uit te werken, terwijl ze ook persoonlijk geholpen worden om hun zwakkere kanten te verbeteren. Dit werd bevestigd tijdens mijn JBA-auditie en inspireerde me. Ik ben er van overtuigd dat ik hier zowel artistiek als technisch uitgedaagd zal worden om mijn grenzen te verleggen.”

Na JBA wil Halle zich graag aansluiten bij een professioneel gezelschap binnen Europa. Opera National du Rhin, Zurich Ballet en Semperoper Ballet Dresden staan bovenaan de lijst.

Net als veel van haar JBA collega’s bewondert ze choreografen als David Dawson, Juliano Nunes en William Forsythe, hoewel haar favoriete ballet ‘Concerto’ van Sir Kenneth Macmillan is, een uitdagend werk op de prachtige muziek van Shostakovich.

Halle is een nuchtere jonge vrouw: ze beseft dat de carrière van een danser kort is en hoewel ze in het verleden wat modellenwerk heeft gedaan overweegt ze nu een studie ivm gezondheid en voeding.