MARIA CORDERO

Geboren in Mexico stad startte Maria op 3-jarige leeftijd met dansen. Op haar 13e verjaardag wist ze dat ze van ballet haar carrière wilde maken en aangemoedigd door haar ouders verhuisde ze naar Washington D.C. om daar aan de Kirov Ballet Academy een tweejarige opleiding te volgen. Terug in Mexico ging ze studeren bij Hector Hernández in Guadalajara waar ze zich technisch en artistiek verder ontwikkelde. Daarna volgde ze het trainingsprogramma van het English National Ballet waar ze in 2024 afstudeerde en auditie deed bij JBA.

María: “Wat mij vooral opviel was de toewijding en de menselijke aanpak van de docenten. Hun gedreven en enthousiaste manier om jonge dansers te begeleiden naar een professionele carrière, evenals de mogelijkheden om op te treden en waardevolle ervaring op te doen waren voor mij doorslaggevend.”

María hoopt bij JBA veelzijdiger te worden als danser en te groeien door het hedendaagse en neo-klassieke repertoire onder de knie te krijgen. Ze houdt van het werk van William Forsythe vanwege de inherente dynamiek en energie en bewondert met name zijn ballet ‘Playlist’.

Het is haar droom om als professional bij een Europees balletgezelschap aan te sluiten en ooit met choreograaf Juliano Nunes samen te werken.