SILVIO NIKOLOV

Afkomstig uit een klein stadje in de regio Veneto bij Venetië – werd Silvio hoofdzakelijk door zijn moeder aangemoedigd om op jonge leeftijd met dans te beginnen. Zijn ouders hebben de Bulgaarse nationaliteit maar Silvio is en voelt zich un vero Italiano!
Opgroeiend in een gemeenschap waar voetbal als vanzelfsprekend wordt beschouwd door en voor jonge mannen verliep zijn pad niet over rozen wat zijn keuze voor ballet betrof. Vastbesloten om zijn droom waar te maken, beseft hij dat dans voor hem eerder een ​​roeping is en deze motivatie en vastberadenheid bracht hem uiteindelijk naar Junior Ballet Antwerp!

Zijn opleiding kreeg Silvio bij de Accademia di Danza STEP in Padua en voordien bij Il Balletto di Castelfranco Veneto.

Silvio: “JBA biedt jongeren de kans om te groeien, niet alleen als dansers maar ook als individu vanwege de zeer positieve en stimulerende omgeving. De grote verscheidenheid aan dansstijlen evenals de gelegenheid om allerlei mensen met gerichte ervaring te ontmoeten – coaches, docenten en choreografen, zal ongetwijfeld mijn toekomst op meer dan één vlak beïnvloeden.”

Hij droomt er van toe te kunnen treden tot het Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet (Rotterdam), Opera de Lyon of Ballet Basel en heeft een enorme bewondering voor het choreografische werk van Sharon Eyal van wie oa ‘Promise’ het werk is dat op zijn netvlies kleeft.

Daarnaast getuigt zijn passie om niet alleen dans te studeren maar ook filosofie, dat hij zowel de intelligentie als het potentieel heeft om als veelbelovend bestempeld te worden, ongeacht op welk pad het leven hem verder zal brengen.