INÈS VALLET

Inès is één van onze twee Franse ‘juniors’ en komt uit Brive-la-Gaillarde in het zuidwesten van Frankrijk waar ze opgroeide en op 4-jarige leeftijd verliefd werd op ballet nadat ze een lokale voorstelling had gezien. Ze ging al snel naar het Conservatoire Régional du Grand Avignon, waar ze haar schoolopleiding én dans combineerde. Afgestudeerd vervolgde ze haar dansopleiding bij PAR en Dansa in Barcelona gedurende 2 jaar.  

Inès was al een tijdje geïnteresseerd in Junior Ballet Antwerp en op de hoogte van het hoge niveau van de dansers en de verschillende stijlen en producties die JBA aanbiedt.

Inès: De eerste keer dat ik auditie deed voor JBA werd ik niet weerhouden. Ik begreep dat ik nog te jong en onervaren was. Ik ging terug naar Barcelona om training te volgen bij een paar Cubaanse leraren die me hielpen mijn techniek te verbeteren. Als gevolg daarvan werd ik op 19-jarige leeftijd bij mijn tweede auditie voor JBA wel toegelaten.”

Het Paris Opera Ballet, London’s Royal Ballet, Semperoper Ballett en Dutch National Ballet (Amsterdam) zijn Inès’ favoriete dansgezelschappen waar ze in de toekomst graag deel van zou willen uitmaken. Tegelijk realiseert ze zich dat het misschien wel bij dromen blijft.… Maar een goed gezelschap vervoegen waarvan het repertoire zowel klassieke als moderne werken bevat, ervaart ze alvast als een geweldige start! 

Vol bewondering kijkt ze naar choreografen als Jiri Kylian, David Dawson en William Forsythe wiens ballet ‘Blake Works’ overladen is met snelle bewegingen en de grenzen van het klassieke ballet blijft verleggen en verrijken.

Tijdens haar vrije tijd houdt Inès het bij lezen en tekenen en geniet ze ervan om meer van onze noordelijke steden en regio’s te ontdekken.