VALENTINE CHAUMET

Valentine werd geboren in Bordeaux, Frankrijk en begon op 10-jarige leeftijd met dansen in een privéschool. Later volgde ze les in scholen te Biarritz en Toulouse. In 2023 sloot ze zich aan bij de Koninklijke Balletschool Antwerpen, waar ze in 2024 afstudeerde.

In deze periode kreeg Valentine de kans om deel te nemen aan de JBA productie ‘James’ wat voor haar een ongelofelijke ervaring was.

Valentine: Nadat ik afgestudeerd was realiseerde ik me dat ik nog niet klaar was om aan te sluiten bij een professioneel gezelschap. Tegenwoordig geven steeds meer gezelschappen de voorkeur aan dansers met ervaring. Daarom is het JBA-programma ideaal: ze bieden niet alleen de kans om podiumervaring op te doen, maar er worden ook verschillende dansstijlen aangeleerd door met heel wat choreografen te werken.”

Valentine wil nu vooral haar techniek consolideren en haar persoonlijkheid als danser ontwikkelen.

Ze droomt ervan om ooit bij de Opéra National de Bordeaux of een ander Europees gezelschap met een gevarieerd repertoire aanvaard te worden. Haar favoriete balletten zijn ‘Het Zwanenmeer’ gedanst door Marianella Nuñez en Vadim Muntagirov en het zeer eigentijdse ‘Le parc’ van André Preljocaj.

Sportief als ze is zorgt surfen voor ontspanning, maar ook shopping brengt haar plezier en afleiding.