SAMUEL KENDALL

Samuel was een hyperactief en creatief kind. Zijn moeder stuurde hem naar de dansschool en dat bleek een schot in de roos. Geboren in Madrid en met een Britse achtergrond was Samuel vanaf zijn 7 tot zijn 19 jaar student aan het Conservatorio Profesional de Danza Fortea in Madrid. Nadat hij afgestudeerd was bracht hij daarna nog een jaar door aan het Conservatorio Superior de Danza Maria de Avila waar hij de specialisatie ‘Interpretatie en Choreografie’ studeerde.

Samuel : Ik geloof dat Junior Ballet Antwerp mij zekerheid en zelfvertrouwen zal geven evenals de mogelijkheid mij voor te bereiden op de toekomst. Het programma is interessant en veelzijdig en het huis heeft uitstekende docenten en coaches. Hun voormalige dansers spreken vol lof over de persoonlijke aandacht die aan elke student gegeven wordt wat het tot een uitgelezen plek maakt om te evolueren naar een echte professional. Dat hoop ik wat JBA mij zal bieden.”

Samuel heeft een lange lijst met favoriete gezelschappen zoals oa Ballet Zurich, Bayerische Staatsballet en Het Nationale Ballet (Amsterdam). De choreografen die hij bewondert zijn David Dawson, Goyo Montero, Nacho Duato en William Forsythe. Zijn favoriete ballet is ‘A Sweet Spell of Oblivion’ van David Dawson. Hij realiseert zich dat deze choreografie ballet kan verheffen tot een hogere dimensie voorbij het puur traditionele en dansers uitdaagt om door nieuwe bewegingen zichzelf uit te drukken.

Hij ambieert om professioneel danser te worden maar ook wil hij choreografieën maken en op termijn terugkeren naar zijn oude school in Spanje om les te geven aan jonge dansers en hen dezelfde kansen te geven die hij daar kreeg.