FLASH #20 – EEN NIEUW HOOFDSTUK

Met september 2024 begint voor JBA een nieuw hoofdstuk! 
Tot onze grote vreugde starten we seizoen 24/25 met een groep van maar liefst 20 dansers waarvan 13 nieuwe veelbelovende talenten onze tweedejaars hebben vervoegd. Naar goede gewoonte is ons streefdoel ook dit jaar weer uitbouwen, vernieuwen en creëren en zoals je dit intussen van ons gewend bent zullen wij je wederom verrassen met de kracht en schoonheid van ballet, met verve gebracht door onze toegewijde jonge artiesten.

In de eerste week van november lanceren we een primeur – Junior Ballet Antwerp toert door heel Vlaanderen met zijn bewezen en volprezen productie JAMES. Dit multidisciplinaire werk van Mauro de Candia is er één met dans, muziek en theater, geschoeid op het excentrieke genie van James Ensor. JAMES komt ook jouw kant op en is te zien in een theater bij jou in de buurt

Roeselare, cc De Spil/ Eeklo, cultuurhuis Herbakker/ Aalst, cc De Werf/ Kapellen, Zaal Lux/ Turnhout, cultuurhuis de Warande/ Waregem, cc De Schakel en Heist-op-de-Berg, cc Zwaneberg.

De respectievelijke data staan vermeld op onze website.


Een Fundraising Gala Diner Event is vrijwel een jaarlijkse traditie geworden! Beleef samen met ons een stijlvol, culinair evenement vol dans, artisticiteit en emotie en steun op deze wijze Junior Ballet Antwerp! De keuze qua locatie voor onze 2024 editie viel op de Art Nouveau-zaal van HORTA. Wees er snel bij om te reserveren want de plaatsen zijn beperkt! Meer info onderaan.


Gelijklopend met de voorstellingen van JAMES zullen onze dansers intensief werken aan het zinderende, krachtige FURORE. Deze gloednieuwe productie zal opgevoerd worden op 27 en 28 februari 2025 in de Opera van Antwerpen, waarna ze ook in Knokke-Heist en Alsemberg te zien zal zijn.

Drie choreografen staan garant voor een avond vol vuur en passie: 
de internationaal geprezen choreograaf en vaste waarde bij het Boston Ballet Jorma Elo, JBA’s eigen, in-house dansmaker AlteaNuñez en uit Rome Italië, het opkomende nieuwe talent FrancescoAnnarumma.

Een avond vol intensiteit en inspiratie. Zeker niet te missen!


Het seizoen sluiten we af ​​met alweer een ander hoogtepunt. Onze prachtige versie van CINDERELLA van de choreografische hand van Altea Nuñez & Alain Honorez, keert terug op 30 & 31 mei en 1 juni 2025 en wel in het theater. 

Deze volledig nieuwe bewerking moet niet onder doen voor het origineel en heeft het voordeel dat de personages nóg intiemer tot leven worden gebracht als ware het een echt sprookje. Jong en oud zullen ontroerd worden door de mooie muziek, de originele video projectie en natuurlijk het wervelend ballet.

Je leest het – het schitterend programma voor seizoen 24/25 brengt voor elk wat wils en wij kijken er uiteraard naar uit je terug welkom te heten tijdens één van onze voorstellingen.


FUNDRAISING GALA DINER EVENT 2024 @ ART NOUVEAU ZAAL HORTA

Ervaar de magie van Junior Ballet Antwerp tijdens een exclusief Fundraising gala diner evenement. Verwen al je zintuigen met een overheerlijk diner met prachtige intermezzi van onze 20 jonge getalenteerde JBA-dansers. In de Art Nouveau zaal Horta – een architecturaal meesterwerk – zetten we het eindejaar feestelijk in en verloten we enkele fijne kerstcadeaus. 

Datum               
9 december 2024 vanaf 19.00 uur 
Locatie             
Art Nouveau zaal Horta – Hopland 2, 2000 Antwerpen Dresscode     
Dresscode       
Feestelijk 
Prijs
295,-€ per persoon 

Steun onze werking onder het genot van een heerlijk diner en een magische voorstelling. Neem contact op met inge@juniorballetantwerp.be voor alle informatie en boekingen.