FLASH #4: BOLERO IN DE SCHIJNWERPER!

Met al de drukte die de aanstaande première van CINDERELLA met zich meebrengt, mogen we al wat Junior Ballet Antwerp dit seizoen nog in petto heeft zeker niet uit het oog verliezen. De auditie-periode met zicht op een begeerde carrière zit er weer aan te komen …. Dit betekent voor onze dansers intens en gedreven doorwerken: zij perfectioneren niet alleen hun klassieke techniek maar verbreden hun basis en vervolmaken zich door verschillende nieuwe choreografische stijlen onder de knie te krijgen. En met hun streefdoel voor ogen genieten ze er nog van ook! De creatieve workshops die JBA hen aanreikt zijn veelal een voorbereiding op een nieuw dansstuk of op een binnenkort geprogrammeerde choreografie.

Alain Honorez is constant op zoek naar choreografen wiens stijl hem aanspreekt en die zijn dansers de handvaten kunnen aanreiken om zich verder te verdiepen en ontwikkelen als kunstenaar. In Dresden kwam hij zo in aanraking met het werk van Ihsan Rustem, een Engelse choreograaf opgeleid aan de Rambert School en huidig huischoreograaf van NW Dance Project, Portland, Oregan (VS).
Deze man maakt furore met zijn intellectuele en atletisch krachtige stukken in opdracht van wereldgezelschappen zoals het Nederlands Dans Theater. En zo komt het dat JBA momenteel hard aan het werk is om binnenkort met Ihsan Rustem’s versie van Ravel’s BOLERO uit te pakken!

Velen zullen zich nog wel de galavoorstelling in 2020 van SEASONS 4.0 in de Antwerpse Opera herinneren tijdens dewelke heel toevallig één van de voorgestelde dansstukken … jawel, BOLERO was! Prachtig in scène gezet door en voor de voltallige Koninklijke Balletschool Antwerpen, waarvoor het terecht een staande ovatie kreeg.

Rustem’s BOLERO zal eind april worden uitgevoerd door JBA, in een gloednieuwe ‘triple bill’ met Spaanse accenten: SIGNATURES. Toeval of niet…? Kom zelf ontdekken waarom hiermee de cirkel rond is! Wij kijken er in ieder geval erg naar uit om ons publiek wederom te verrassen!

Om BOLERO in te studeren is in januari de uitermate competente Spaanse Laura Fernandez te gast in onze studio. In Valencia, haar thuisbasis, geeft ze les en coacht ze bij Valencia Dancing Forward. Vol vitaliteit, enthousiasme en kennis danste ze eerder met Ihsan en heeft ze een diepe viscerale kennis van zijn stijl. Haar woorden om haar ervaring/inschatting met Ihsan’s werk te beschrijven zijn ‘organisch, geaard, fysiek en muzikaal’. Wij voegen er nog ‘humorvol en menselijk’ aan toe …

Laura, vol lof over de motivatie en de professionele instelling van onze dansers, uitte haar bewondering voor de doelen die JBA zich gesteld heeft en zij benadrukte de belangrijke rol die dit heeft in de hedendaagse cultuur.
Laura leerde Alain en Altea kennen tijdens hun actieve loopbaanjaren bij Ballet Vlaanderen. Bekend met hun ruime artistieke ervaring weet Laura als geen ander dat die twee de lat hoog hebben gelegd voor de jongeren die ze onder hun vleugels hebben genomen. Ze koesteren ze niet alleen op gebied van dans, maar geven hen ook de nodige begeleiding om te evolueren naar emotioneel sterkere volwassenen wanneer ze de studio zullen verlaten. Mooi meegenomen toch !!!

Meer informatie over JBA’s SIGNATURES hier terug te vinden.

©Alain Honorez