Loader Image

MISSIE

Opgericht door Alain Honorez en Irma Swijnen in 2019 profileert Junior Ballet Antwerp zich als een pre-professioneel training programma in de vorm van een junior ballet compagnie. Voortbouwend op de baanbrekende nalatenschap van Jeanne Brabants, wil JBA als onafhankelijke organisatie wendbaar blijven en zowel klassieke als hedendaagse danstechnieken aanbieden. Daarbij speelt het in op de beschikbaarheid van choreografen en opportuniteiten die zich voordoen, zonder rekening te moeten houden met de gangbare procedures binnen een onderwijsstructuur of een lange-termijn strategie van een gevestigde danscompagnie.

JBA richt zich tot jong getalenteerde dansers tussen 17 en 21 jaar die na een doorgedreven training en opleiding zich een zeer sterke ballettechniek hebben eigen gemaakt en nu een carrière als professionele danser nastreven. Voorop staat de begeleiding van jonge mensen in het overbruggen van hun opleiding naar een professionele carrière. Over een periode van twee jaar nemen deze artiesten van de toekomst deel aan exclusieve workshops, geleid door gerenommeerde coaches en dansexperten. Choreografieën die speciaal voor hen op punt zijn gezet door zowel internationaal bekende als jonge opkomende choreografen, reiken hen de nodige podiumervaring aan. Daarnaast worden zij door het team begeleid bij de invulling van hun professionele ambitie. De focus ligt op de verdere ontwikkeling van hun artistieke en technische capaciteiten met het doel optimaal voorbereid de arena van de veeleisende danswereld te betreden.

DOEL

  • De individuele artisticiteit en de technische capaciteit van elke danser te optimaliseren.

  • Choreografisch werk van hoge artistieke waarde aan te bieden om de podiumervaring en het zelfvertrouwen van de danser te verdiepen en de overgang naar het leven als  professionele artiest vlotter te laten verlopen.

  • Het combineren van eigentijds klassiek ballet met een eclectische variatie van andere kunstvormen zoals film, muziek, mode, fotografie… om zo artistieke evenementen te stimuleren.

  • De creatie van een flexibel ambulant balletgezelschap dat de artistieke behoefte van een geïnteresseerd publiek in Vlaanderen én elders invult en aanmoedigt.

  • Het steunen van vernieuwende choreografie door getalenteerde gevestigde namen in België én wereldwijd, alsook het motiveren van creativiteit binnen de JBA kring.

VISIE

JBA is een gevestigde waarde die jonge getalenteerde dansers begeleidt in een breed artistiek programma, waardoor hedendaags klassiek ballet terug op de kaart wordt gezet in België en het publiek kan genieten van een verfrissende jonge generatie dansers.

NL