Ella Matthews

De Australische Ella interesseerde zich al op jonge leeftijd voor ballet met het gevolg dat ze in Londen terecht kwam om aan de English National Ballet School haar dansopleiding te volgen. 
Na haar studies deed ze auditie bij Junior Ballet Antwerp dat ze als een laatste oefenterrein ziet waar ze zich kan ontwikkelen tot de best mogelijke versie van zichzelf als danser.

Ella: “Omwille van het begrensd aantal dansers is er meer ruimte voor individuele feedback en verbetering. JBA is een ‘een warme, liefdevolle plek’ en dit is de sfeer die nodig is om het volledige potentieel te kunnen bereiken. Daarnaast is het gevarieerde trainings- en uitvoeringsprogramma een absolute meerwaarde evenals de topdocenten, choreografen en coaches die de dansers begeleiden en fine-tunen.”

Ella houdt van dansen,  zowel van klassiek als van hedendaagse stijl en ooit hoopt ze lid te worden van een gezelschap dat werken van dansvernieuwers zoals Crystal Pite, Akram Khan en Wayne McGregor in hun repertoire heeft.
Zij kiest voor Infra van Wayne McGregor als haar favoriet ballet omdat het de dansers tot het uiterste drijft door de vernieuwende beweging van McGregor en de prachtige muziek van Max Richter.

©Nicha Rodboon

©Alain Honorez & Filip Van Roe