Lauren Alving

Met Hawaïaanse achtergrond begon Lauren recreatief te dansen op 10-jarige leeftijd, maar al vlug genoot ze van de fysieke en mentale uitdagingen van ballet en wilde ze een carrière uitbouwen in deze kunstvorm.
Haar vormende opleiding kreeg ze van Sherry Moray, voormalige prima ballerina en leerling van Maria Tallchief. Lauren studeerde verder aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam waar ze na twee jaar haar diploma behaalde en naar Antwerpen kwam om zich te vervolmaken bij Junior Ballet Antwerp.

Lauren: “De gevarieerde leerprocessen die JBA aanbiedt zijn van enorme waarde! Ik hoop te kunnen leren van mijn fouten en mezelf te ontwikkelen tot een waardevol kunstenaar met toegevoegde waarde voor een dansgezelschap. Ik ben overtuigd dat JBA me zal helpen om die vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de professionele danser van vandaag.”

Zonder één gezelschap specifiek te noemen weet ze dat er in Europa een grote keuze is aan uitstekende gezelschappen met een divers repertoire, wat er volgens haar voor zorgt dat ballet relevant blijft en open voor evolutie. Maar eerst wil ze het JBA programma vervolledigen. Haar favoriete ballet is ‘Playlist‘ van William Forsythe, zeker een voorbeeld van boeiend hedendaags ballet.

©Nicha Rodboon

©Alain Honorez & Filip Van Roe