Lauren Alving

De thuisbasis van de Hawaiiaanse/Amerikaanse Lauren ligt in Illinois, VS. Op haar 6e begon ze recreatief te dansen, maar al vlug genoot ze van de fysieke en mentale uitdagingen van ballet en wilde ze een carrière uitbouwen in deze kunstvorm. 
Haar vormende opleiding genoot ze in Illinois en de afgelopen twee jaar bracht ze door als student aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.
Pas gestart in september 2022 bij Junior Ballet Antwerp vertelt ze met enthousiasme waarom ze auditie deed voor JBA.

Lauren: “De gevarieerde leerprocessen die JBA aanbiedt zijn van enorme waarde! Ik hoop te kunnen leren van mijn fouten en mezelf te ontwikkelen tot een waardevol kunstenaar met toegevoegde waarde voor een dansgezelschap. Ik ben overtuigd dat JBA en hun team van excellente docenten, coaches en choreografen me zullen helpen om die vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de professionele danser van vandaag.”

Zonder één gezelschap specifiek te noemen weet ze dat er in Europa een grote keuze is aan uitstekende nationale gezelschappen met een divers repertoire, wat er volgens haar voor zorgt dat ballet relevant blijft en open voor evolutie. Maar eerst wil ze het JBA programma vervolledigen. Haar favoriete ballet is ‘Playlist‘ van William Forsythe, zeker een voorbeeld van boeiend hedendaags ballet.

©Nicha Rodboon

©Alain Honorez