Rinka Matsuura

Ergens in Kumanoto in het verre Japan, volgde de amper 4 jaar oude Rinka Matsuura dansles op voorspraak van haar moeder en al snel ontdekte ze zelf haar aanleg en voorliefde voor beweging en dans. Later voltooide ze ‘cum laude’ haar balletopleiding aan de Beierse Ballet Academie. De 20-jarige Japanse spreekt met eerbied en liefde over haar toenmalige balletcoach, Lisa-Marie Callum, de bekende ex-ballerina van het Berlin State Opera Ballet. Zij danste ooit John Neumeier’s prachtige versie van Assepoester en het toeval wil nu dat haar pupil Rinka de hoofdrol zal dansen in JBA’s nieuwe productie Cinderella welke in première gaat in februari 2023 in de Antwerpse Handelsbeurs. 

Rinka:” Ik ben overtuigd dat mijn ervaring met Junior Ballet Antwerp voorbestemd was. Dit werd me duidelijk bij het eerste treffen met Alain Honorez en Altea Nuñez tijdens mijn zoom auditie in Corona-tijd tijdens de welke Alain en Altea duidelijk mijn positieve energie en doorzettingsvermogen aanvoelden.”

Ondertussen is ze haar 2e jaar bij JBA gestart en vertelt ze enthousiast over haar contacten met de geweldige coaches, choreografen en collega’s.
Rinka’s favoriete ballet is ‘Lady of the Camelias‘ van John Neumeier vanwege het realistisch en dramatisch aspect. Net als de meeste jonge dansers heeft Rinka een voorliefde voor het Royal Ballet van Londen, maar ooit deel mogen uitmaken van het Berlin State Opera Ballet, de plek waar haar voormalige lerares danste, zou een droom zijn die werkelijkheid wordt!

©Nicha Rodboon

©Filip van Roe / Nicha Rodboon / Alain Honorez