Seohyun Mo

Seoul, Zuid-Korea is de thuisstad van de lange, slanke Seohyun. Als 4-jarige kleuter was ze heel actief en zelfs een beetje een onruststoker zoals ze zichzelf beschrijft… Hoog tijd volgens haar moeder voor Taekwondo, een vechtsport training. Toen het ook daar niet lukte om haar dochter discipline bij te brengen, bracht ballet de verhoopte redding! Naast haar middelbare studies, vervolgde ze mét een studiebeurs haar dansopleiding aan het KNIGA (Korean National Institute for Gifted in Arts). Getalenteerd als ze was, oordeelden haar ouders dat een dansopleiding in het buitenland hun dochter de beste kansen zou geven en Seohyun werd in 2019 toegelaten aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten (Balletacademie) in München. Haar studiekeuze omvatte zowel klassieke als hedendaagse dans en in 2023 studeerde Seohyun succesvol af.

Seohyun: “Het JBA-programma met het gevarieerde repertoire sloot hierbij volledig aan en was dus een logische keuze voor mij. Ik hoop hier meer over mezelf te leren, zowel mentaal als fysiek sterker te worden en te ontdekken wat ik wil dansen en wat ik echt leuk vind.”

Favoriete balletten of dansers heeft ze niet wat aangeeft dat ze openstaat voor wat haar wordt aangeboden en voor wat de toekomst brengen zal. Tijdens het dansen kan Seohyun, zo zegt ze totaal zichzelf zijn en de wereldse veeleisendheid rondom haar vergeten en wordt ze iedereen en alles. Haar ouders hebben haar altijd geleerd dat een droom maar waarde heeft als deze gebruikt wordt ten behoeve van anderen. Haar droom om te dansen heeft haar een helder inzicht gegeven die ze met zoveel mogelijk mensen wilt delen. 

©Filip Van Roe