Soazig Drion

Hoewel haar ouders haar als jong meisje overtuigden om danslessen te volgen, lag haar echte passie bij trampolinespringen, strevend naar olympisch goud! Toch volgde ze ook ballet en op haar 11e, nadat ze had deelgenomen aan een recital van haar dansschool, begon ze het plezier te ontdekken in het hele creatieve proces van de danskunst; de muziek, de choreografie, … Daarnaast bleef ze ook met evenveel plezier trampolinespringen.
Rond haar 13e verjaardag namen haar dansexploten serieuzere vormen aan toen ze besliste om 3 jaar te gaan studeren in Parijs bij LAAC o.l.v het duo Nicolas Le Riche en Clairemarie Osta, beide voormalige sterdansers van het Paris Opera Ballet. Ze had de smaak te pakken en vervolgde haar opleiding voor nog eens 3 jaar bij de VM Ballet Studio in Toulouse om later zelfstandig te trainen bij Muriel Hallé en Eléonore Guémeau.

Soazig: “Als lid van Junior Ballet Antwerp hoop ik mijn klassieke techniek te verbeteren, mijn muzikaliteit te verdiepen en verder verschillende dansstijlen te verkennen.”

Soazig heeft grote bewondering voor het Paris Opera Ballet, misschien wel haar favoriete gezelschap. Sir Kenneth MacMillan’s ballet Manon staat met stip bovenaan haar voorkeurslijstje. De muziek van Massenet spreekt haar aan evenals de emotievolle rol van het hoofdpersonage Manon, prachtig weergegeven in beweging en dans!

©Nicha Rodboon

©Nicha Rodboon & Alain Honorez &Filip Van Roe