Sora Nishida

19-jarige Sora Nishida, één van JBA’s nieuwe rekruten is geboren in Japan. Als 9-jarig kind was ze al gefascineerd door ballet vanwege de mooie kostuums, beweging en muziek én zo vertelt ze enthousiast “omdat ik mensen zag stralen op het podium”. Haar vorming en training in de Maico Ballet Studio in haar geboortestad Aichi moet goed geweest zijn want toen leraars van de Koninklijke Balletschool Antwerpen de dansstudio bezochten,  ontdekten ze in haar een goed opgeleide jonge danseres, klaar om zich aan te sluiten bij hun afstuderenden.

Sora: “Ik heb er ondertussen al een jaar bij KBA opzitten en onlangs deed ik auditie bij JBA omdat ik besefte dat twee jaar extra coaching, evenals optreden voor publiek, niet alleen mijn hedendaagse/moderne- maar ook mijn klassieke danstechniek een boost zou geven.”

Sora heeft voorlopig nog geen voorkeur over waar en bij welk gezelschap ze uiteindelijk wil aansluiten, maar het moet er wel één zijn met een divers repertoire. Haar favoriete klassieke ballet is LA BAYADÈRE waarin o.a. niet alleen de prachtige scène van de Shades haar raakt maar ook hoe het verhaal zich ontvouwt. In haar vrije tijd houdt deze sierlijke Japanse van handwerk, vooral van borduren en kralenwerk, een hobby die Westerlingen eerder als typisch Aziatisch inschatten. Zeker een rustgevende bezigheid na een dag hard werken in de studio…

©Filip Van Roe