Tilly Wightman

Tilly’s drijfveer om op 4-jarige leeftijd danslessen te volgen in een plaatselijke Engelse dansschool was om ‘iets nieuws’ te leren en om nieuwe vrienden te maken. Nooit had ze verwacht dat ballet zo’n belangrijke rol zou spelen in haar leven.
Haar professionele opleiding volgde ze in de gerenommeerde Engelse Elmhurst Ballet School en in die periode was ze ook een ‘associate’ – een parttime studente – van de Royal Ballet School.  Daarna kwam Junior Ballet Antwerp op haar pad. 

Tilly: “Ik waardeer ten volle de frisse kijk van JBA en hun benadering en definitie van “een opleiding voor jonge dansers in aanloop naar een professionele carrière”. 
Het aangeboden gevarieerde repertoire met een breed scala aan zowel klassieke als moderne stijlen, is het meest aangewezen als men de dansarena van vandaag bekijkt.
Ik hoop dat de ‘JBA-ervaring’ me sterker en zelfzekerder maken en op weg zal zetten naar een professionele carrière.”

Bovenaan Tilly’s voorkeurslijst van balletgezelschappen staan ​​Hamburg Ballet, English National Ballet en Het Nationale Ballet terwijl Juliano Nunes, Mathew Bourne en Crystal Pite de choreografen zijn die zij het meest bewondert. Totaal overdonderd was ze door Crystal Pite’s creatie ‘The Statement’ voor het Nederlands Dans Theater: dit was voor haar een totaal nieuwe manier van dansen.

©Nicha Rodboon

©Alain Honorez & Nicha Rodboon & Filip Van Roe