FLASH #1- 2022/2023: SEIZOEN 4

Terugblik …

22 augustus 2022: De zomer loopt ten einde en JBA’s vierde seizoen, sinds de lancering in 2019, staat in de startblokken! De deuren van de dansstudio in de prachtige Antwerpse Stadsfeestzaal zwaaien open om de dansers te verwelkomen na een weldadig en zonnig zomerreces … Met ongeloof in de ogen en monden wijd open staan ze in bewondering voor de transformatie die hun werkplek heeft ondergaan tijdens de zomervakantie!

De afgelopen drie jaar hebben artistieke leiders Alain Honorez en Altea Nuñez al laten zien dat zij heel wat in hun mars hebben: ondanks de moeilijke tijden waarin ze zijn opgestart, slaagden zij er toch in om JBA op zeer korte termijn op de kaart te zetten. Maar beiden wisten al lang dat er meer nodig is om verder te kunnen groeien: de uitbreiding van de werkruimte was een absolute prioriteit. Bij toeval kwam het pand aanpalend aan de studio vrij en gaf de directie en het bestuur van de Stadsfeestzaal het akkoord om uit te breiden. Allemaal zeer spannend en het geduld van Alain en Altea werd nog te meer op de proef gesteld want het was maar op 17 augustus, slechts vier dagen voor de opstart van het nieuwe seizoen, dat na de overhandiging van de sleutels, de grote schoonmaak, de schilderwerken en herinrichting van het nieuwe pand een aanvang konden nemen …

Een mirakel was dus nodig om alles op tijd rond te krijgen en jammer genoeg kwam er geen goede fee met haar staf zwaaien om de twee afzonderlijke ruimtes tot één geheel om te toveren … Maar wel paraat én bereid als altijd, was er het onnavolgbare JBA Team dat met vereende krachten klaarstond om te helpen waar nodig en met een grote dosis moed, volharding én passie ervoor zorgde dat de wonderen de wereld nog niet uit waren! Harlequin Dance Floors verdient een pluim voor de extreem vlugge levering van extra verende vloerpanelen waardoor dit kleine wonder werkelijkheid werd! 

Het resultaat: een uitgebreide dansvloer die de dansers meer ruimtelijke vrijheid geeft evenals verbeterde zichtlijnen voor de docenten en choreografen, een ruime en overzichtelijke opslagplaats voor kostuums, een waardige eetplaats met kitchenette, directie- en administratieve kantoorruimtes, meerdere kleedkamers mét douche én een afzonderlijke fysio-ruimte.

Het geheel creëert de minimale omvang die nodig is om de optimale functionaliteit voor een junior dansgezelschap te garanderen. Deze noodzakelijke investering en aanpassing zal er mét de geboden expertise mee voor zorgen dat JBA vlugger kan groeien waardoor de zichtbaarheid en erkenning in het Europese danslandschap alleen maar kan toenemen. 

EEN MOOIE ONTVANGST VOOR NIEUWE DANSERS

Ondertussen vervoegden ook vier nieuwe rekruten het JBA gezelschap, dansers die eerder dit jaar auditie deden en verkozen werden uit de talrijke deelnemers. JBA is verheugd deze getalenteerde jonge vrouwen in de groep op te nemen en welkom te heten!

  • Uit Hampshire, Engeland: Tilly Wightman, afgestudeerd aan de Royal Ballet School in Londen.
  • Uit Sydney, Australië: Ella Matthews, studeerde aan de English National Ballet School.
  • Uit Illinois, USA: Lauren Alving, vooraleer JBA te vervoegen kreeg zij haar opleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. 
  • Uit Duitsland/België: Barbara Scott, recent afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. 

JBA wenst hen veel plezier in de hoop dat ook zij, net als zoveel eerdere ‘afgestudeerden’, een voordeel zullen halen uit hun JBA ervaring om hun dansdromen waar te maken!