FLASH #9 – SEIZOEN 23/24: FEEST !

Nu iedereen terug aan boord is na een deugddoende vakantie, duikt JBA in een wederom veelbelovend seizoen: tijd voor feest en verrassingen!

In 2024 vieren we 2 jubilea: de 75-jarige herdenking van het overlijden van de grote Belgische kunstenaar James Ensor én JBA’s 5e verjaardag!

Door middel van een unieke samenwerking tussen kunst, theatrale vernieuwing en dans zal JBA de kunstenaar James Ensor in de kijker zetten.
Mauro de Candia, een getalenteerd en gevierd dansmaker, staat borg voor de choreografie. Eind augustus was hij al in Antwerpen ter voorbereiding van dit creatieve proces. Hij dompelde zich onder in het levenswerk van Ensor en hij gaf ook een workshop aan onze dansers in verband met zijn innovatieve danstaal. Het resultaat – JAMES – zal op 24 februari 2024 in de Antwerpse Opera in première gaan! Daarna wordt er met dit werk getoerd en zal JAMES nog te zien zijn in een aantal Belgische steden. Zeker iets om naar uit te kijken in dit unieke Ensor jubileumjaar!

In een volgende Flash onthullen we meer details over onze feestelijke plannen rond 5!. We kunnen nu al verklappen dat het een compilatie zal worden van JBA’s meest succesvolle werken, afgetopt door de première van een speciale creatie van de geprezen en opkomende Chinese choreograaf, Le Wang.

En natuurlijk is er nog het nooit aflatende werk achter de schermen: met plezier verwelkomen we opnieuw onze fantastische coaches – Christiane Marchant, Matz Skoog, Monique Loudières, Véronique Jean en Jesse Callaert. Zij bijten de spits af en zullen samen met JBA coach Altea Nuñez de danstechniek van onze 3e generatie dansers verder uitbreiden, verfijnen en polijsten.

Tevens heeft JBA ook plannen om getalenteerde en gemotiveerde jonge dansers evenals een geïnteresseerd publiek nog meer de hand te reiken.
Voor gevorderde dansers worden er in de JBA Studio Winter & Zomer DANCE DAYS georganiseerd evenals ‘open balletlessen’ op vrijdagavond (vanaf 13/11/23).
Voor Sponsors, Vrienden en al diegenen die meer willen weten over het reilen en zeilen van JBA zullen er geregeld smaakmakertjes ingepland worden in onze studio. Tenslotte zullen onze dansers ook de gelegenheid krijgen om hun eigen choreografisch talent te testen en wie weet, delen ze dit ook met ons!

Zoveel moois te ontdekken dus in dit veelbelovende nieuwe seizoen!

De ticketverkoop voor JAMES is gestart – wees er op tijd bij en volg ons via Instagram, Facebook en natuurlijk onze Flash-nieuwsbrief waar we alle informatie met u blijven delen!

Feest met ons mee!

EXCLUSIEF JBA FUNDRAISING EVENT @ BOTANIC SANCTUARY ANTWERP
MET DINER DOOR VIKI GEUENES***

Stap in de betoverende wereld van gastronomische finesse en culturele pracht. Op 29 november nodigen we u uit voor een avond van culinaire verwennerij en artistieke elegantie in de schitterende Kapel van Botanic Sanctuary Antwerp in het hartje van Antwerpen.

Laat u verrassen door meester-chef Viki Geunes (*** restaurant Zilte) op het JBA Fundraising Diner 2023. Tijdens deze exclusieve avond zal hij uw smaakpapillen betoveren met zijn meesterlijke creaties.

Terwijl u geniet van deze verfijnde gerechten, worden de gangen verfraaid door de getalenteerde dansers van JBA, die de avond verrijken met hun artistieke expressie.

Het JBA Fundraising Diner 2023 biedt een unieke gelegenheid om al uw zintuigen te prikkelen en een onvergetelijke avond te beleven. Mis deze kans niet om de schoonheid van kunst en smaak te ervaren.

  • Datum: 29 november 2023 vanaf 19.00 uur
  • Locatie: Botanic Sanctuary Antwerp – te bereiken via Lange Gasthuisstraat 45 of Leopoldstraat 26 – 2000 Antwerpen
  • Dresscode: Feestelijk
  • Prijs: 265,- euro per persoon alles inbegrepen

© Alain Honorez